schuilhut Loetbos

De schuilhut ligt in de weilanden en gaat op in het landschap door het robuuste wilde grasdak.

De opdracht van Groenalliantie Midden Holland I Staatsbosbeheer betrof het ontwerp van een schuilhut in het weidelandschap van het Loetbos. De schuilhut biedt onderdak bij regen en hitte. 

Gezien de positie achterin het weiland was het een uitdaging om het bouwwerk niet te veel aanwezig te laten zijn en te laten opgaan in het landschap. De vormtaal zou ook moeten aansluiten bij die van het polderlandschap.

De typologie van de hooiberg is als uitgangspunt genomen om met de vormtaal aan te sluiten op de omgeving. Het dak wordt in dit geval gevormd door een uitsnede van het grondvlak en is opgehangen tussen de kolommen. Het grasdak is zo één met het omliggende landschap terwijl de eikenhouten kolommen een eenheid vormen met de aanwezige bomen.

Opdrachtgever

Groenalliantie
Midden Holland | Staatsbosbeheer

Locatie

Loetbos

I.S.M.

Verboon Maasland bv.

Periode

Voorjaar 2018 - zomer 2019

Visual

studio Frame

Contest

Tender ontwerp / UAV GC