About us

Paul Voorbergen en André Middelkoop werkten gedurende hun studie aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst al samen aan diverse ontwerpopdrachten. Wat zij zelf omschrijven als een in beide personen aanwezige ‘rare mix tussen creativiteit, rationaliteit en een drang naar vernieuwing’ resulteerde gedurende deze studieperiode al in diverse opmerkelijke gebouwen met een hoge mate van ruimtelijke kwaliteit. 

Na gedurende en na hun studie voor diverse gerenommeerde bureaus in Nederland een grote hoeveelheid aan gebouwen ontworpen en gerealiseerd te hebben zijn Paul en André in 2017 studio Frame gestart. In eerste instantie ontstond studio Frame als laboratorium voor ontwerp- en gedachte experimenten, maar al snel werd de expertise tevens aangewend voor concrete ontwerpopdrachten.

Met dezelfde insteek, dynamiek en energie worden vandaag de dag in deze ‘laboratoriumomgeving’ de diverse opgaven onderzocht en uitgewerkt tot concrete ontwerpen met een eigen identiteit, ruimtelijke kwaliteit en vanzelfsprekendheid.

Paul Voorbergen

Elke opgave is uniek en vraagt haar eigen maatwerk oplossingen. De zoektocht naar deze uniciteit en de daaraan gekoppelde oplossingen geeft elk project haar eigen karakter en identiteit. Dit maakt van het ontwerpproces van de eerste pennenstreep tot het uiteindelijk eindresultaat een geweldige beleving.

paul@studioframe.nl

André Middelkoop

Werkzaam als architect geniet ik van de grensgebieden van mijn vak met onder andere beeldende kunst, interieur, materiaal- en productontwikkeling. 

andre@studioframe.nl