Paviljoen
Dakpark Rotterdam

Het paviljoen sluit in zijn vormgeving aan bij de identiteit van de buurttuin.

Stichting Dakpark wenste in deze besloten prijsvraag een klein paviljoen waar bezoekers kunnen worden opgevangen, producten uit de buurttuin kunnen worden verkocht en waar de mogelijkheid is voor het geven van workshops. 

Uitdaging binnen deze opgave was hoe dit kleine gebouwtje het meeste effectief zou kunnen zijn en hoe het op een natuurlijke en stoere, Rotterdamse wijze zich zou kunnen voegen in dit tegelijkertijd groene en stedelijke stukje Rotterdam.

Voor een terras met een optimale bezonning is het paviljoen haaks gepositioneerd. Het vormt zo tevens een voorplein met een eigen sfeer. Het paviljoen deelt dus in en functioneert als een poort naar het achtergebied. door de haakse positionering ten opzichte van het talud, kan tevens het talud doorlopen in het dakvlak. Alle kanten van het gebouw worden op deze manier optimaal gebruikt. 

Een materialisering van gevlochten wilgentenen, stalen profielen en slanke glazen puien sluit aan op de Rotterdamse stedelijke groene mix rond het dakpark van plantenkassen, scheepskranen en schapen.

Juryrapport

“Een opvallend ontwerp door de gedraaide positie, vorm en combinatie van materialen. Vooral het Dakterras omgeven door een vlechtwerk van wilgentenen krijgt een hoge waardering. De uitstraling past mooi in de BuurtTuin en vloeit over in het Dakpark zonder zijn eigen karakter te verliezen.”

Opdrachtgever

Stichting Dakpark Rotterdam

Locatie

Rotterdam

I.S.M.

BestBouw

Periode

Voorjaar 2018

Visual

studio Frame

Contest

Besloten prijsvraag