Paviljoen
Dakpark Rotterdam

Het paviljoen is verankerd in het landschap, het bestaat uit hoogwaardige materialen en is ontworpen met een Rotterdamse no-nonsense uitstraling. Het heeft de schaal van het park, een ruimte met sfeer om in te verblijven. Het functioneert als entreegebouw, het scheidt niet af maar deelt in…

De locatie is iets verschoven en gedraaid in de richting van de entree, hiermee wordt ruimte gemaakt om een groep te ontvangen aan de entreezijde, aan de tuinkant is er ruimte voor een terras en de ‘binnenwereld’. Door het maaiveld omhoog te duwen wordt  het paviljoen met het landschap verbonden. Het gras loopt door en de schapen grazen op het dak… met het zicht vanaf de hoger gelegen delen van het park wordt het dak ook meer geïntegreerd in het landschap.

De specifieke karakteristiek van het Dakpark wordt zichtbaar gemaakt door het talud deels terug te graven tot aan de hieronder gelegen parkeerbak. De betonnen wand wordt zichtbaar en een zijwand voor het paviljoen.

Juryrapport

“Een opvallend ontwerp door de gedraaide positie, vorm en combinatie van materialen. Vooral het Dakterras omgeven door een vlechtwerk van wilgentenen krijgt een hoge waardering. De uitstraling past mooi in de BuurtTuin en vloeit over in het Dakpark zonder zijn eigen karakter te verliezen.”

Opdrachtgever

Stichting Dakpark Rotterdam

Locatie

Rotterdam

I.S.M.

BestBouw

Periode

Voorjaar 2018

Visual

studio Frame

Contest

Besloten prijsvraag