BUITENHUIS NOORD-BRABANT

Onderdak

Voor een kavel op een recreatiepark in het buitengebied van Brabant hebben we het structuurontwerp van een nieuwe woning verzorgt.

Het onderzoeken van de ruimtelijke mogelijkheden, bepaald door de gebruikswensen van de opdrachtgevers en de wettelijke vereisten, heeft tot een helder structuurontwerp geleid.

Een aantal herhaalde spanten dragen de vloer en het dak waartussen de verschillende ruimtes ingebouwd kunnen worden. Binnen en buiten wisselen elkaar af onder hetzelfde dak. Door de draagstructuur los te koppelen van de gebruiksruimtes blijft de woning door de tijd heen aanpasbaar. 

Ruimtes kunnen toegevoegd, vergroot en weer verkleind worden. De vrije ruimte tussen dak en volumes houdt het binnenklimaat zo koel als mogelijk en kan worden benut om in de buitenlucht te overnachten.

De positie en oriëntatie op de diagonale as van het kavel maximaliseert het gebruik van de tuin. Ook de beleving van de dag wordt versterkt omdat het gebruik door de bezonning in de ochtend en avond wisselt. Het overdekte terras is als scharnierpunt tussenin geplaatst en is op beide delen van de tuin gericht.

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Noord-Brabant

Periode

2024

Beelden

studio Frame